First and Forever

The Best Docs On The Street.

Dr. Martens is een familiebedrijf van de Griggs famile, die al sinds begin jaren 50 een uniek product gefabriceerd heeft, de Doc Marten laars bestaat al een hele lange tijd. Hierdoor creëert de Griggs familie een origineel gevoel, hun die-hard fans kunnen elk jaar weer een nieuw design kopen (ook al hoeft dat niet), ze komen namelijk heel vaak met nieuwe designs. De kwaliteit en vakmanschap van de schoenen is een van de grootse aspecten van de Doc Martens, ze gaan vrij lang mee omdat ze niet massaal worden geproduceerd.

In de Doc Martens reclame “First love”** spelen de schoenen de grootste rol, ook al zijn de modellen die de schoenen dragen een mooie toevoeging, spelen zij niet de hoofdrol, de schoenen zijn immers de “First Love” die word bedoeld. Het verhaal wordt verteld door een vrouw, die haar beleving van haar relaties vertelt. Alles wat zij zegt kan ook worden aangepast aan de schoenen, dat zij graag met ‘hem’ wil zijn, en omdat zij denkt dat hij een gaaf persoon is en dat ze met ‘hem’ om wil gaan.

Het verhaal probeert eigenlijk iets ander te vertellen; dat je eerste paar Doc Martens net een nieuwe liefde kan lijken. Doc Marten heeft ook een rijke geschiedenis, het merk staat al lange tijd voor de rebelieuse geesten onder ons. Het merk was toentertijd in Engeland een manier om anders te zijn, een Doc Marten schoen of laars was een verklaring dat je anders was dan je ouders. Voor 1950 was het gebruikelijk om een kopie van je ouders te zijn, hetzelfde werk doen, hetzelfde dragen en in dezelfde dingen geloven.

Op het oppervlak leek de famile die Doc Martens sinds 1950 produceert een vrij verguisde familie. Zij maakten laarzen al sinds 1901 en waren gepositioneerd in hartland van Britse schoenmakerij. Zij waren succesvol, gevestigd en werden gerespecteerd. Maar als je een beetje dieper zou graven, zou je ontdekken dat de familie bepaalde karakteristieken die in de toekomst essentiële markers zouden worden die elke  zichzelf respecterende jeugd beweging : zij waren vrijdenkers, zij waren anders.

Bronnen:

*Official Dr Martens Store – US. (n.d.). Retrieved October 9, 2015, from http://www.drmartens.com/us/art-of-industrial-manufacture

**Martens, D. (2012, January 19). Dr. Martens First Love. Retrieved October 9, 2015, from https://www.youtube.com/watch?v=8aGZB8s_mWw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s