Usability

Vandaag gaan we het hebben over usability. Dit is één van de 5 belangrijke speerpunten als we het over een crossmediaal concept maken hebben. De 5 speerpunten zijn:

  • Storytelling
  • Mediumspecificiteit
  • Usability
  • Relevantie
  • Cocreatie

De Engelse term usability betekent letterlijk de gebruiksvriendelijkheid van een concept of product. Tegenwoordig maken we meer gebruik van meerdere kanalen per concept. Als dit geen duidelijke overgang heeft word het lastig om alles te begrijpen. Het is dus heel belangrijk dat je functies of manier van communiceren helder en duidelijk gebeurd.

Een voorbeeld van een helder concept was het TV-programma “Expeditie Robinson”. Hierbij strijden bekende Nederlanders om een plek in de finale doormiddel van proeven. Als kijker had je snel de neiging om mee te willen doen met het programma. Helaas kan dit niet zomaar en bedachten ze een app en website waarbij je live mee kon spelen. Deze functie was heel simpel en goed te bedienen en kreeg goed (positief) aandacht. Deze functie was een goed voorbeeld van duidelijk en helder (Usability). Mocht het zo zijn dat alles onduidelijk was dan zou het merk/product een negatief beeld kunnen krijgen op het social media etc.

Nu u weet wat usability betekent is aan u de vraag: Welk voorbeeld kunt u opnoemen wat met usability te maken heeft?

Bronnen:

Reader + boek

Fouad Fadili.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s